pherkard

pherkard | Netolerantný laktózofob

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
pherkard
Nieco mi to pripomina
 
Valiant
Valiant | 8.5.2021 10:03

Viete ako zvitazil homo sapiens nad neandrtalcom. Jednoducho ich vyzabijal. Dufam, ze tento “vtip” nie je nejaka slnieckarska agenda vitajuca migrantov, lebo ak ano, tak je to riadna strela do nohy.


pherkard
pherkard | 8.5.2021 11:06

Iba boh vie ako by to dopadlo, keby to bolo naopak a vyhrali by neandrtalci. Mna ten obrazok skor zaujal ohladne doje*anosti vztahov a nozvov ludi.
Preco nemoze byt cernoch - ale afroamerican, to by belosi mali byt euroamericania, preco ich tak nik nevola. Kde je White lives matter?
Ozaj ako sa u nas v EU nazyvju cernosi co sem prisli, okrem nazvu ze migranti a utecenci? Mali by sme na tom zapracovat. Ved uz ani cigani nie su cigani ale romovia.
Hrdi slovaci - co uz len my mame slovenskeho (ani ten original jazyk nie ved original vyhodnar sa nedohovori zo zahrakom)
Presli cez nas, turci, tatari, avari, rimania, svedi, nemci rusi, poliaci atd, a co robia taki vojacikovia pocas dlych noci, no obtazuju zeny, znasilnuju - takze genofond sa veselo miesa.


Alt
Alt | 8.5.2021 11:39

No s neadertalcami to vyzera, ze sme ich jednoducho "asimilovali". Proste prisun homo sapiens z Afriky bol vacsi ako populacia neandertalcov a hlavne trvaly a postupne generaciami ostal vlastne iba homo sapiens. Podobne dopadli denisovania a ostatne vetvy. Kazdopadne tam geneticky az take velke rozdiely nemohli byt, kedze sa krizit vedeli a mali plodne potomstvo, co pri medzidruhovom krizeni je vlastne vylucene.


tmiro
tmiro | 8.5.2021 13:48

Je možné aj medzi druhové kríženie. Vlk dokáže mat plodných potomkov so psami a tuším aj s nejakými sakalmi, kojotmi atď.. A sú to iné druhy, samozrejme, genetická podoba tam musí byť veľká aj keď sú to iné druhy.


tmiro
tmiro | 8.5.2021 13:48

Valiant ma dosť vysoký vek...


tmiro
tmiro | 8.5.2021 13:49

Pherkard, belochov v USA volajú kaukazania teda asi niečo ako indoeurópania...


Len tak
Len tak | 8.5.2021 15:10

Európsky černoch je korektne afroeurópan. Aj keď aj tá predpona "afro" sa mi zdá dosť urážlivá, mne "afro" samo o sebe evokuje účes, čo má napríklad v Simpsonovcoch postavička DiscoStu, a to je na skoro na žalobu.


Len tak
Len tak | 8.5.2021 15:13

A čo sa týka toho "go home".... Už od dôb neandertálcov platí, že domov máš všade tam, kde ostatní majú kratší oštep ako ty.

A zvoľna sa dostávame od neandertálcov cez zákruty času až k Borisovi Kollárovi, ktorý má desať domovov.


Len tak
Len tak | 8.5.2021 15:19

A do tretice mi napadla myšlienka typu "aplikuj súčasnosť na minulosť".

Nevyhynuli neandertálci a denisovania len preto, že v populácii Homo Sapiens sa vyskytoval jedinec typu Boris Kollár s dlhším oštepom ?

Ktorý prečúral všetkých ostatných ?


pherkard
pherkard | 8.5.2021 15:49

Len tak.
Vychadzajuc z tvojho posledneho prispevku, som rad ze uz nepatrim medzi najmladsich. Ked budu vacsinu spolocnosti tvorit potomkovia Kolara + Romovia (aj ti maju mocne ostepy) - nechcem v takej spolocnosti zit.


Len tak
Len tak | 8.5.2021 16:11

Pherkard... obávam sa, že v súčasnosti sú aj iní oštepári. Disko Stu oštepári.


Lodovik
Lodovik | 8.5.2021 19:39

@tmiro to nie je take iste - neexistuje presna definicia toho, co je to druh. Najcastejsie sa pouziva definicia druhu zalozena na schopnosti mat plodne potomstvo, takze potom pes a vlk (a sakal) je ten isty druh z definicie.

https://biology...e-same-species/

https://en.wikipedia.org/wiki/Canid_hybrid


Xytrolin
Xytrolin | 10.5.2021 10:58

@pekhardt: u nas predsa mozes slobodne povedat cernoch a rovnako neslusne povedat neger. Preto si v USA povedali, ze sa k svojim spoluobcanom budu apriori pri osloveni chovat slusne a nenazvu ho hned negrom. Ano, mohli si vymysliet nejake anglicke slovicko, menej krkolomne ako afro-american, ale ja to skor vnimam ako jazykova obmedzenost danej reci. U nas ekvivalentna situacia = cigan. Slovicko vychadza zjavne zo slovicka ciganit = klamat, ale dnes, ked strednes Roma, mas tu moznost, zachovat sa apriori k nemu slusne a nepredpokladat, ze Ta chce hned obabrat, no tak ho nenazves Ciganom, ale Romom. Je to o vnutornom nastaveni a slusnosti. Zaujimave, z tohto pohladu, by bolo opytat sa experta na češtinu, či cikán, cikánit, znamenalo vždy u nich tiež klamať.


pherkard
pherkard | 10.5.2021 16:20

Xytrolin
Ja sa povazujem za liberala a cenim si nazory inych ludi, i ked s nimi nesuhlasim. Budem argumentovat a nie ich za ne odsudzovat.
Ked som sa nastahoval do bytu, novostavba vo vchode byvala ciganska rodina. Dobre som s nimi vychadzal, a s chlapom som chodil na pivo a ked sa stahoval do svojho noveho rodinneho domu tak domoveho dvovernika co robil, predal mne. Pointa, neznasal, ba priam sa urazal, ked si ho naval Rom. On bol cigan, hovoril o historii, ze oni boli vzdy cigani a co teraz vymyslaju su chu*oviny.
Kocovali, robili obcas, ked bolo treba, vestili, opravovali hrnce atd. Keby nebolo komancov, aspon on tak hovoril, zili by tak do teraz.
Neslusne slova - co je to za kategoriu slov? Uznam pred detmi, kde mozes narusit ich vyvoj.
Ale pri dospelych - ked niekomu povies, ze je kôkôt - tak to nemusi byt urazka, ale uplne vystizna charakteristika.


Xytrolin
Xytrolin | 10.5.2021 21:51

@pherkard: otázka je, či tvoj Cigáň bol reprezentatívna vzorka, a či by sa väčšina neurazila. Každý môže byt inak nastavený. I keď dôvody môžu byt niekedy iba teatrálne


tmiro
tmiro | 12.5.2021 23:59

cigan je od slova ciganiť??? tak to pochybujem. skor je ciganit použivane ako súvislosť s ciganmi.

odkial sa vzalo cigan, neviem, ale tipujem od podobneho gypsy-egyptan, ze je to tiež od egyptana...


Lodovik
Lodovik | 13.5.2021 00:37

Cigan urcite nie je slovenske slovo, v portugalcine maju slovo cigano, v spanielcine je to gitano a tak...


Xytrolin
Xytrolin | 13.5.2021 10:30

OK, beriem spaet toho Cigana :)


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader