pherkard

pherkard | Netolerantný laktózofob

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
pherkard
Kto trasie poharom - vkcinacia???
 
Valiant
Valiant | 15.7.2021 18:48

Covidbyro.


Alt
Alt | 15.7.2021 19:07

Nie len ze trasu tym hrncekom, ale hlavne polarizuju a hladaju nepriatela, na ktoreho by mohli ukazat prstom. To oni! (Hocikto, hlavne nie my).
Kym nebudeme volit politikov ktori spajaju namiesto polarizovania, nebudeme sa mat nikdy dobre ...


mj
mj | 15.7.2021 20:03

co tak neliezt do pohara (FB, spravy, diskusie) ? :)


Alt
Alt | 15.7.2021 20:12

Nopomoze, ked ukazu prstom, mravce dojdu ...


perez
perez | 15.7.2021 22:14

tak neukazujte prstom! Ved to robite aj teraz. Nariklad, ze politici. Je u nas take zauzite mentalne nastavenie nazerat na politikov ako na osobitu skupinu. Lebo si uzurpuju moc a casto ju zneuzivaju. Ale oni nie su osobita skupina. Prestante o nich takto rozmyslat. Nerobte z nich bohov, ktori riadia vase zivoty. Nevinte ich za svoj vlastny zivot. Ani k nim nevzhliadajte ako k spasitelom, ktori maju moc urobit vas stastnymi. Su to len ludia spomedzi nas. Dnes su tam, zajtra tam byt nemusia. Na kazdeho dojde.


tmiro
tmiro | 16.7.2021 04:06

Neviem ci je to tak u iných bodov ale u náboženstva a vedy nie..


mj
mj | 16.7.2021 10:55

@nepochop chcel som napisat, tak si vyber pri volbach niekoho normalneho, ale ked vidim tuto vzorku v diskusii, zacinam byt vlastne stastny, ze mame vladu ako mame.


perez
perez | 16.7.2021 13:04

myslim, ze teraz je vnimanie velmi ovplyvnene covidovou dobou. Ale ja hovorim vseobecne, aj pred covidom. Mozem mat osobne sympatie ci asympatie ku konkretnym osobam (Meciar, Fico, Dzurinda, Matovic,...), ale zivot sa mi netoci okolo ani jedneho z nich. Zajtra tam byt nemusia - myslim ako ludsku nestalost, prchavost. Zmysel mojho zitia nestoji ani nepada na politikoch. Nepaci sa mi dost casto, co robia, ale nekazi mi to radost zo zivota. Ze treba dodrziavat zakony a pravidla, je predsa uplne normalne. Dokonca aj trestny zakon o zakaze sirenia nakazlivej choroby bol v platnosti davno pred covidom a nikto sa z toho nevzrusoval. A to, ze tu mame zastupitelsku demokraciu, je fakt, s ktorym sa musime zmierit, lebo ak sme v mensine a ostatni su s tym ok, tak to asi nezmenime. Ale pokusit sa o zmenu systemu moze aj jednotlivec. Mozno sa mu podari inspirovat aj ostatnych. Ale neverim, ze to dokaze nadavanim na konkretne meno politika alebo na politiku ako celok. Vtedy sa iba siri nespokojnost, strach a dalsie negativne emocie. To malokoho nadchne pre pozitivnu zmenu


perez
perez | 16.7.2021 13:54

ja len, ze sa tu hovori, ze politici polarizuju spolocnost. A my ostatni ze sme ako mravce v nadobe. Tak ja vravim, ze je na nas, ci budeme v tej nadobe a ci sa nechame polarizovat


pherkard
pherkard | 16.7.2021 16:01

Nas nepolarizuju len politici, ale v podstate vsetko. Susedove nove auto, susedkine vacie prsia, Horna Dolna vyhrala nepravom vo fudbale, OSN zbytocne pomaha Afrike atd... Ale toto je ta esencia chcenia, ktora nas zenie, za novym autom, vacsimy kozamy... ano a odtial aj k dobyvaniu vesmiru a hladaniu novych svetov.
Cesta k demokracii, napr vo FR, GB... kolko desiatkov rokov, kolko stala zivotov (Jakobini, Marat, Cromwel....). Nemecko 2 sv. vojna...
A my sme si mysleli a mnohi aj myslia, ze tento vyvoj sa da preskocit.
NEDA, ESTE RAZ NEDA SA PRESKOCIT. Musia si nim prejst generacie.

Napr NEPOCHOP sa tu chvalil ako falsoval "odrbaval" potvrdenia o testoch aby mohol s rodinkou chdit kade tade - co nauci svoje deti - ze treba odrbavat stat, lebo tatko to tiez tak robil. V com je rozdiel medzi nim a odrbavajucmi politikmi - ziaden ved len klamu.

A toto sa musi zmenit - bohuzial bude to trvat a bude to drahe.


pherkard
pherkard | 16.7.2021 16:57

nepochop - ja mam syna 25 rokov - robi vyskum, prednasa, chodi po konferenciach, publikuje. ZIje v zahranici. Ako sk obcan si zaplatil prevnu poradkinu na podanie dani aby "neodrbal" stat.
Ked prisiel zo zahranicia, mohol ako student vyuzit nebyt v karantene - bol. Neodrbal to.
Je mi smutno z toho, ze ty, (bohuzial nie len ty ale aj vela slovakov) si mysli, ze existuje mensie klamstvo, mensia kradez atd. Nie neexistuje podstata tychto skutkov je rovnaka, ina je len ich miera zavaznosti pre spolocnost a tym padom aj trestnost.
To je ten rozdiel medzi nami. To je to co som vstepoval synovi od malicka.


pherkard
pherkard | 17.7.2021 10:18

nepochop - o synovi som sa zmienil preto, lebo som chcel poukazat ze som ho vychoval tak aby "neodrbaval" cize ked ma platit dane, ma ich platit, ked ma ist do karanteny ma ist, ked ma ist na test ma ist. (inac, stara sa o bezpecnost tvojich bankovych a inych kariet - kryptografia eliptickych kriviek)
Ale vratme sa k podstate nasej terajsej diskusie.
Matovic a Kolar "odrbali" diplomovky - v podstate nepodstatny papier, s nedolezitou informaciou, nemajuci na spolocnost ziadny dopad - chrlili sme na nich ohen a siru.
nepochop "odrbal" vysledky AGV testu, dolezity papier a hlavne info na nom, ktora mohla mat a mozno aj mala dopad na spoocnost.
Ako - mozno si bol nakazeny Covidom - bezpriznakovy a veselo si ho roznasal. Kolko potencialnych nakazenych mas na triku... umrti?
Takze ktroy "odrb" je horsi?
Paradoxalne sa tym este chvalis. To si fakt myslis, ze takyto postup, tvoj priklad neovplyvni aj tvoje deti?
A vies co je na tom najviac zle, ze takych ludi ako ty, je na tak maly narod velmi vela. A hlavne ich najviac pocut, lebo svoju neschopnost chapat informacie zakryvaju hlasnym krikom.

PS. Mozes mi vysvetlit tvoj vyrok: "Na co su nam taky ludia? Konferencie, prednasky...... "


mj
mj | 17.7.2021 14:48

nepochop ano je to zle, najnebezpecnejsi su ti vodici, ktori maju pocit, ze maju vsetko pod kontrolou a vedia co maju ocakavat. To su casto ti isti, ktori presne vedia, ze nemusia dodrziavat, ziadne korona opatrenia, nekradnut hudbu, filmy a softver.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader