pherkard

pherkard | Netolerantný laktózofob

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
pherkard

Anicka a Ferko boli manzelia iba kratko a zili aj s anickinou mamou v jednom domceku na dedine.
Farko s anickinou mamou zo zaciatku celkom dobre vychadzal, aj picu spolu piekli aj sa fotili.
Ale po tom, ako anickina mama zacala Ferka v miestmom obchode, pred vsetkymi obcanmi ohovarat a obvinovat, ze je idiot, robi len jej na prieky a doma nic nerobi, len po dovolenkach do Dubaja chodi nastali tazke casy.
Ferko, ako spravny manzel, to znasal, ale ked anickina mama zacala rozadzovat rodinne peniaze spolu so susedom, o ktorom prehlasila, ze je jeden z 10-tich najinteligentnejsich v dedine, tak si riekol ze dost a manzelke Anicke povedal, ze bud on ostane v domceku, alebo jej mama.
Anicka sa poradila s rozvetvenou rodinou a verdikt bol, ze milovana mamicka v domceku ostane az do sudneho dna.
Mily Ferko podpisal rozvodove papiere a odstahoval sa na ubytovnu k osobam s podobnym osudom.
Po kratkom case vsak Anicka a jej mama zistili, ze domcek treba vymalovat, plynove potrubie je derave a aj elektricke kable visia nebezpecne nizko a cez strechu zateka. A tak anickina mamicka v diskusnm klube v miestnom obchode vyhlasila, „vsak Ferko nastupi a vsetko cez vikend urobi. Ved keby to neurobil a elektricky kabel spadne a plynova trubka praskne, tak cela dedina bez prudu a plynu ostane“.
Nakupili mile damy 140 pixiel farby a ostatneho naradia a cakali, kedy ten Ferko pride a tu spinavu robotu urobi.
Nadisiel vikend a mily Ferko spolu s ostatnymi obyvatelmi ubytovne aj celej dediny, prisli k domceku, ku plotu a pozerali a cakali co sa bude diat. A ono sa nedialo nic, ani na prvy pokus, ba dokonca ani na druhy pokus a tak sa rozisli po domoch a ubytovniach.
Na vecer Anicka v miestnej krcme vyhlasila, ze ona to vlastne tak aj cakala a ze co sa vsetci cuduju, ved, ked Ferko nie je obyvatel domceka, preco by ho mal opravovat. A anickina mamicka, len stala, za nou ruky v paste zatate a napodiv nic nerozpravala.
Anickina rodina, jej znami aj cast dediny sa do Ferka obuli, ze ako si to predstavuje, domcek neopravovat, ved cela dedina je ohrozena, ze plynu nebude a elektriky tiez nie, a to len koli Ferkovej zatatosti.
Nikto z nich, tych co do Ferka najviac ryli, si ale nespomenul, ani sa nepytal, ani ich za to neodsudzoval ze preco nepomohli opravit domcek, elektriku a plyn, napriklad ten jeden z 10-tich najinteligentnejcich obyvatelov dediny a jeho kamarati, nikto nespomenul operny zbor Pelerina, ani skupinu osetrovatelov prasata bradavicnateho. Ba dokonca ani pan farar, ked pocas kazne k trom tvrdym krestanom kazal o vierolomnosti Ferka, nanaznacil, ze aj ich pomoc by domceku prospela.
Preco?
A tak Ferko ostal ten zly a dokonca aj miestna „celebrita“ kabaT ho za zabrzdeneho oznacila.

 
salamoon
salamoon | 15.9.2022 15:49

podobnost s realitou cisto nahodna.

btw pri dubaji som skocil rovno na poslednu vetu s kabaT-ou:P


vlt
vlt | 15.9.2022 17:57

Teda, to muselo dát příšernou práci. Přitom taková blbost, co?


pherkard
pherkard | 15.9.2022 18:08

vlt | 15.9.2022 17:57
No uznam, je to dlhe, ale mne to prislo vystizne.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader