pherkard

pherkard | Netolerantný laktózofob

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
pherkard

Kto rozmumie po rusky, tak bude mat 100% zazitok, ti ktori nie, 99%.
https://www.youtube.com/watch?v=UQrODsILFcU
Klikaco odkaz - v komente

 
pherkard

| 1.10.2022 10:48

Eto RuSSkij mir. Muzici znu plody bolsevickeho pozemskeho raja. Pozitivum je, ze aj tie ich azijske duse su z toho rozcarovane.
Slava ukrajiny!


mj
mj | 1.10.2022 12:38

ja ruzzku prajem aby co najviac tychto to prezilo a prislo naspat...


misiak
misiak | 1.10.2022 13:30

no nie je im co zavidiet


pherkard
pherkard | 1.10.2022 14:42

misiak | 1.10.2022 13:30
"zavidiet" - mas zaujimave myslienkove pochody.
Ja im to z celeho sdrca a uprimne prajem, a hlavne aby sa ako kripli liecili v nemocniciach s podobnym vybavenim.
Ja im nezelam smrt, lebo smrt nie je zla, hrozne je len umieranie, tak nech umieraju pekne dlho nech si to so hlbky vychutnaju.
A ti co to preziju, nech ostany mrzakmi (telesnymi, dusevny uz su) az do konca svojho prasiveho zivota a nech zaziju ich vysneny socialny system.


fígeľ
fígeľ | 1.10.2022 14:45

otras


tmiro
tmiro | 1.10.2022 14:49

Na co by prezili! Pridu domov a urobia hovno! Rus je od prirody zbabely! Stale vyplakavaju ze maju nejaku specialnu siroku rusku dusu, ktora je taka uzasna, ze menejcenni ostatni nemaju sancu ju pochopit, prejavuje sa to napr tak, ze ked začne hovorit o vlasti tak zacne plakat, pritom place od obycajnej sebalutosti, nie je nic nepochopitelne na tom, iba on si mysli vdaka fasistickej propagande, ze jeho depresia ho robi nadclovekom nad ostatnymi narodmi.
Placu stale o tom svojom fatalizme, ze ked si spomenu ze doma skapu od hladu alebo ich da stalin alebo miestny komisar dedinskeho sovietu zabit, tak sa aspon hidia s granatom pod nemecky tank, necj to maju rychlo a bez bolesti za sebou, a sice pomozu tomu stalinovi aby si dalej uzival v luxuse, ale aspon ten szalin bide inych nutit, aby nanho hrdinu pekne spominali - ale ak sa ma postavit proti policajtovi mlatiaceho ho na demonstracii hoci ma prirodzene pravo slobody slova alebo zhromazdovania alebo ma zvrhnut ruskejo diktatora tak zbabely rus vzdy zalezie materi pod suknu a place


pherkard
pherkard | 1.10.2022 15:05

tmiro | 1.10.2022 14:49
Suhlas.
UZ som to tu daval, podla mna to najlepsie vystihuje tu "russku dusu"
Ak sa nemas cim pochvalit, co si v zivote dokazal, dosiahol, zostava ti uz sa len chvalit tym, ze si sa narodil v tej spravnej krajine, narode.
Je jednoduchsie na lepsich nadavat a z horsich sa smiat, ako keby si mal nieco urobit, aby si sa medzi tych lepsich dostal sam.


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 1.10.2022 17:05

Vsetko v rusku je samoe balsoje. Aj bordel!


Mick
Mick | 1.10.2022 17:58

Tmiro, tak je pisana aj russka literatura, rozdumovanie nad sirokou russkou dusou (ako ta sira step) a aj taka prazdna. Jeden den s tebou place a na druhy den ta bez lutosti za malickost odpravi.
Chlapik chce ist domov, lebo nemoze zabijat najmodernejsimi zbranami, ale len hrdzavymi. Luto mu je sameho seba.


tmiro
tmiro | 1.10.2022 21:17

Ved ta literatura a umenie to je to iste. Naduvajubsa pychou ze u nich maju spisovatelov a ti spisovatelia napisali nejake diela....
Nechcem kazit radost, ale aj napr Nori maju toho oneho co pise krimi o Harrym Holem tusim, aha Nesbo, spomenul som si..
Cital som kedysi aj od nejakeho tusim nora (alebo original islandan?) nieco historicke o islande napisal, atd... Aj my mame Dominika Dana a dokonca aj nejakych kvalitnych spisovatelov... Teraz som si spomenul na Dura Cervenaka napr.

To roztapanie sa nad ruskym8 spisovatelmi a baletakmi je take... Mili rusaci, ked vas spom8naji vo svete ze rusko na aj nejakych najznamejsichbautorov je to predne ako som pisal vysie, ze nuekedy by to naousali ajbo sk akuraz ze je zaujimavejsie spomenut aj nejakych rusov, lebo aspon vacsina ludi vie ze co je to rusko, keby hovoriki o sk, tak by ani nevedeli kde to je.

Oni spomenu obcas aj nejaych zahranicnych aby sa nehoviruko stale iba o vlastnych americkych, pripadne francuzskych a tak..

A ak nahodou nejaky ten american sa rozplyva ze rusko ma velikanov literatury tak to total nechapem. Tie diela su uplne rovnake sracky ako hocikde inde v nadarsku alebo rumunsku, len su to male krajiny.


Nathanael
Nathanael | 1.10.2022 21:43

Tmiro: Zase trochu súdnosti by nezaškodilo. Takí Dostojevský, Tolstoj či Čajkovský (a ďalší - hoci pri niektorých by som si musel nájsť či sú Rusi akebo Ukrajinci či iní) majú svoju nadčasovú kvalitu a patria nesporne do svetového kánonu literatúry či hudby...


mj
mj | 1.10.2022 21:56

Nathanel co myslis, kolko sucastnych ludi tie skvosty naozaj citalo ?


Nathanael
Nathanael | 1.10.2022 22:58

mj: To je v podstate vedľajšie - rovnako ako to, koľko ľudí čítalo Homéra, Goetheho či Hviezdoslava


mj
mj | 1.10.2022 23:41

Nathanel no nie je, lebo drviva vacsina to za skvosty povazuje len preto, ze im to niekto povedal v skole. Spolu s tym, ze WWII rozputali len Nemci, Rusi sami porazili nacistov a Stalin bol super vodca atd....


tmiro
tmiro | 2.10.2022 01:31

Nemci nemali sancu porazit zssr,len sa o tom dopredu nevedelo, to sa vzdy vie az po. Napr zufalo chceli ropu z azerbajdzanu a tahali tam linie, ale nemali sancu stihat prepravit dost ropy po zeleznici na zapad. Bez usa by zssr vyhral len by to trvalo o par rokov dlhsie, tak isto ako ukrajina, putin nema sancu ovladat krajinu so 40 milionmi ludmi a uzemia aspon dvojnasobku polska, naroda ktory sa nevzda.. No a tu je pes zakopany. Ze to nikdy nevies. Stalin prosil hitlera pred moskvou o primerie a hitler to chcel dobyt definitivne.

Fini bojovali do posledneho naboja, zssr urobil velke prielomy, rucalo sa to a preto aj ked mal velke straty ale bol drzy a pri rokovani o primeri mal velke poziadavky na uuemie atd a aj ich dostal, aj ked uz nemal cas a musel presunut armadu do pobaltia, ale na druhej strane nevedel, ze fini maju naboje uz iba na 3 dni a finsko sa nestalo sovietskou republikou ako bolo planovane.
Ovladnut ukrajinu nebolo nikdy mozne, ale ukrajinci to mohli vzdat, nasla by sa kolaborantska vlada, policia by plnila prikazy... Alebo by banderi sa vzdy vynorili z lesa a vyhadzovali by ruske sklady a strielali kolaborantskych politikov a policajtov.

Teda v skratke, ukrajinu nie je mozne porazit ale ak o tom ukrajina nebude vediet a vzda to, porazena moze byt.

Jedine co sa vzdy da vediet dopredu je to ze ked putler teraz prevzal naspat na seba velenie armady a planovanie strategie, tak to dopadne rovnako nakokot ako ked to skusal s velenim ten luzer hitler


Nathanael
Nathanael | 2.10.2022 13:54

mj: Dve veci - iste kvalita "vyššieho umenia" sa asi neposudzuje podľa masovej popularity... a - ak by to bolo považované za kvalitné len v sovietskej zóne, mohol by si mať pravdu. Ale ide o všeobecne celosvetovo akceptované hodnotenie...


mj
mj | 2.10.2022 14:53

Nathanael nejde o celosvetovo akceptovane hodnotenie, ide o hodnotenie pomerne uzkej skupiny jedincov :), ktore potom je celosvetovo omielane dookola, to je to co som tym chcel povedat. A to plati aj novodobo. Kolko krat idem na oskarovsky film a su to vyhodene poeniaze a potom nahodou zavadim o "brak" a som nadseny. Mala skupina ludi sa nam snazi vtlkat do hlavy co je pre nas kulturne a dobre a co nie. Ale nechajme radsej tuto filozoficku debatu :D


Nathanael
Nathanael | 2.10.2022 21:58

mj: Iste - úzka skupina - volá sa to odborníci. Áno, s umením je to trochu menej jasné ako s vedou, ale v princípe podobné. Čiže - osobný vkus kohokoľvek s tým, čo hovorím, nemá až tak veľa spoločného.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader