pherkard

pherkard | Netolerantný laktózofob

pherkard
a turka nemaju
 
ygnac
ygnac | 3.9.2023 20:38

Este im tam chyba maciatko bez mliecka.


Indian-jedna
Indian-jedna | 3.9.2023 21:49

Turek tam není, Turek je na žních ;)


Lucy in boots
Lucy in boots | 3.9.2023 23:15

Tak variť hlavne z espresa je základ. Je silné, dá sa dochutiť a nariediť na 100 spôsobov. Ak máte mašinu sa to oplatí. Ale káva sa dá spraviť aj filtrovaná, v džezve, vo french presse - čo je turek ktorý necedíte zubami.


Nat
Nat | 3.9.2023 23:29

Chyba tam Latte Macchiato ..co je kava, ktoru si 90% Slovenska objednava ako Latte.


Mick
Mick | 4.9.2023 00:13

A dze ristretto?


Shuheyko
Shuheyko | 4.9.2023 02:43

Turkaccino? ci Zalejiato?


T-Bone
T-Bone | 4.9.2023 08:47

A prekvapkávaná? Instantná? Dnes je každý odborník na kávu, ale poctivú, cez ponožky filtrovanú pintu kaveje už nikto nevie urobiť.


Luqi
Luqi | 4.9.2023 08:48

A este chyba nesco instantino


burizon
burizon | 4.9.2023 09:03

Kaviarenske nezmisli je jedine co trapi kaviarenskich povalacov!!!


pherkard
pherkard | 4.9.2023 14:54

No, priznam sa, naozaj som nevedel a vlastne ani neviem, ktora je ktora kava podla nazvu. Tak som bol rad, ked som nasiel tuto jednoduchu pomocku.
Ale priznam sa bez mucenia, mam najradsej "turka" a pijem ho aj s logrom. Hlavne nesmie byt namlety moc jemno, potom nemam co rozhyzat medzi zubami.


obserr
obserr | 4.9.2023 15:11

jedine viedenska a.k.a. podlozka pod slahacku ..


Lucy in boots
Lucy in boots | 4.9.2023 16:56

Burizon, celý svoj život snívam, že v ked budem veľká, budem kaviarenskou povalacskou. Ale nejde to mi.


Mick
Mick | 4.9.2023 18:37

Burko, ty nechodíš do kaviarne? Ale do krcmy snad hej?


burizon
burizon | 5.9.2023 07:09

V krcme su aspon ludia co vedia o com je zivot ked po sichte si pridu na jedno pivo!!!


T-Bone
T-Bone | 5.9.2023 08:04

Na jedno 🤣


Mick
Mick | 5.9.2023 09:04

Burko, cize ty nie si kaviarenský, ale krcmovy povalac. A vsetci tam maju vysoku školu zivota?


Nathanael
Nathanael | 5.9.2023 14:47

Tiež máte ten dojem, že niektoré sú tam pod rôznymi názvami viac krát?


Shuheyko
Shuheyko | 5.9.2023 15:44

Moze to tak posobit, ale nie su. Cortado a Flat white je sice to iste, lenze jedno je asi dakych 40ml espressa a 40ml mlieka a druhe je 40ml espressa a 70 alebo 80ml mlieka, kajnsmentke by vedeli presne. Ale jednoducho je to viac mliecne. Vyuceny kavejbarista vie, kolko ma uliat. Nie je to slecna z hotelovej, co si dosla vybuchat povinne hodiny praxe a tak nejak od oka drbne mlieko do kavy, ktoru tak nejak tusi, ako by mala urobit.


Nathanael
Nathanael | 5.9.2023 18:45

Shuheyko: Uznávam, že keď to človek preštuduje pozornejšie, tak si tie drobné rozdiely všimne. Ale mohli to aj výraznejšie znázorniť :) Mne to vlastne môže byť fuk, na dopiu toho snáď moc pokaziť nemôžu :)


Shuheyko
Shuheyko | 6.9.2023 11:24

Moze to jedine osmeknut, ze neurobi doppio, co su teda v pakovom kavovare 2 samostatne davky kavy a len tam fukne prevarenej vody alebo jednoducho necha tiect vodu cez jednu davku dlhsie :)
Co je vsak absurd - klasika espresso v Kosiciach pri jazere v malom bare 1.9 eur, doppio 2.6. V Taliansku, Rimini/Misano bar 50m od mora pri hoteloch - 1eur, resp. 1.3eur :-) V restikach je to okolo 1.3-1.5eur/resp. 1.6-1.8. U nas v restikach v pohode cez 2eur, resp. 3 za dvojitu.
Tam je proste kava samozrejmost, u nas sa bary tvaria, ze ponukaju daco vynimocne, co treba poslat aj na instakram, kedze si to dovoli kdekto len 1x za tyzden a musi ukazat celemu infernetu.


Lucy in boots
Lucy in boots | 6.9.2023 11:59

Shuheyko, káva je parádne drahý vrtoch a mimo Talianska ťa netaliansky odrbu všade na akože špecialite. No nič, treba vyberať kavejove last minuty, keď chceme dzombat kvalitu za ľudovú cenu.


ygnac
ygnac | 6.9.2023 12:39

v taliansku si daju kavu a k tomu este nieco. u nas si sedlaci objednaju kavu, chlipkaju ju tam hodinu a blokuju stol. hlavne ak ide o influencerku s mobilom.


Mick
Mick | 6.9.2023 12:40

Ygnac, ty robis v kaviarni?


ygnac
ygnac | 6.9.2023 12:41

...kamarat vravel


Mick
Mick | 6.9.2023 12:43

Som nevedel, ze ked idem do kaviarne na espresso, ze tym padom blokujem stol. V ktorej kaviarni kamarat robi? Aby som mu nahodou neblokol stol.


ygnac
ygnac | 6.9.2023 12:59

Este raz si precitaj, co som napisal.


pherkard
pherkard | 6.9.2023 15:59

ygnac | 6.9.2023 12:39
Mas pravdu, daju si jeden keks, max croasan.
To u nas v krcme za hodinu fero z vincom po vyplate strelia po pat boroviciek a aj zo styri piva. A to vsetko na stojaka cestou domov. Ani stol nezaberaju. Tomu sa hovori biznis model a bez blocku samcozrejme.


Shuheyko
Shuheyko | 6.9.2023 20:19

V kaviarnach maju najradsej outofficakov typu OJB, MLM, a pod., co pri jednej kave vysvetlovanim zaruceneho ojebu na zakaznikov stravia aj 2h. Kava uz 8x vychladla,ale prakticky sa nesmie dopit.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
SkryťZatvorit reklamu
loader