Jablkovým koláčom nemôžete nikdy nič pokaziť. Dnes si ukážeme, ako pripraviť trochu vylepšenú klasiku a to obrátený jablkový koláč. Ak chcete upiecť obyčajný koláč, ktorý ale vyzerá ako z cukrárne, vyskúšajte tento recept. Pani Janka ho ozvláštnila pudingovou vrstvou zo Zlatých klasov. Skvelý nápad!
Postup:
Jablká si očistíme a postrúhame nahrubo. Zmiešame ich s vanilkovým aj škoricovým cukrom. Na plech si dáme papier na pečenie a naň rozložíme v jednej vrstve jablká.
V miske si vyšľaháme žĺtka s cukrom a pridáme vodu a olej. Po častiach pridávame aj múku s práškom do pečiva, kakaom a na záver aj snehom, ktorý sme si vyšľahali z bielkov.
Cesto vylejeme na jablká a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-40 minút. Po vychladnutí koláč obrátime tak, aby na spodku ostalo cesto a na vrchu boli jablká.
Kým nám koláč chladne, pripravíme si plnku. Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme puding a necháme ho rovnako vychladnúť. Keď má izbovú teplotu, zašľaháme doň cukor a maslo. Plnku natrieme na jablká a ak chceme, dozdobíme kakaom alebo čokoládou. Koláč ešte dáme vychladiť a môžeme podávať.
Jablkový obrátený koláč
Jablkovým koláčom nemôžete nikdy nič pokaziť. Dnes si ukážeme, ako pripraviť trochu vylepšenú klasiku a to obrátený jablkový koláč. Ak chcete upiecť obyčajný koláč, ktorý ale vyzerá ako z cukrárne, vyskúšajte tento recept. Pani Janka ho ozvláštnila pudingovou vrstvou zo Zlatých klasov. Skvelý nápad!
Na jablkový obrátený koláč budeme potrebovať:
1 kg jabĺk
1 vanilkový cukor
1 škoricový cukor
5 vajec
200 gramov práškového cukru
250 gramov polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 dcl oleja
1 dcl teplej vody
1_2 PL kakaa
Plnka
3 ks Zlatý klas
750 ml mlieka
250 gramov masla
150 gramov cukru
Postup:
Jablká si očistíme a postrúhame nahrubo. Zmiešame ich s vanilkovým aj škoricovým cukrom. Na plech si dáme papier na pečenie a naň rozložíme v jednej vrstve jablká.
V miske si vyšľaháme žĺtka s cukrom a pridáme vodu a olej. Po častiach pridávame aj múku s práškom do pečiva, kakaom a na záver aj snehom, ktorý sme si vyšľahali z bielkov.
Cesto vylejeme na jablká a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-40 minút. Po vychladnutí koláč obrátime tak, aby na spodku ostalo cesto a na vrchu boli jablká.
Kým nám koláč chladne, pripravíme si plnku. Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme puding a necháme ho rovnako vychladnúť. Keď má izbovú teplotu, zašľaháme doň cukor a maslo. Plnku natrieme na jablká a ak chceme, dozdobíme kakaom alebo čokoládou. Koláč ešte dáme vychladiť a môžeme podávať.
Bandadka